Historie

26 januari 2019

Op deze avond vierde Amor Cantandi het 35-jarig jubileum onder de noemer ‘Oud en Nieuw’, samen met het projectorkest ‘Camerata Cruoninga’ uit Groningen. ‘Oud’ werd voor de pauze verklankt door de Cantate ‘Herr, wie du willst, so schicks met mir’, BWV 73, en de Mis in G-groot, BWV 236, beiden van Johann Sebastian Bach. Solisten waren de internationaal vermaarde Gerben Houba (tenor) en Tiemo Wang (bariton).

‘Nieuw’ werd verklankt door de ‘Sunrise Mass’ van de Noors-Amerikaanse componist Ole Gjeilo (geb. 1978).

Trix Pruim-Visser (tenor), Monique van der Veen (sopraan), Hilda van der Veen (alt) en Luuk Tuinder (dirigent) vierden allen hun 25-jarig jubileum.

______________________________________________________________________________________________________________________

24 december 2018

Kerstavond 2018 verleende Amor Cantandi haar medewerking aan de Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Olde- en Nijeberkoop in Friesland. De Bonifatiuskerk, een historische kerk in Romaanse bouwstijl, was tot de laatste plek gevuld met jong en oud. Echt kaarslicht vanaf de kroonluchters, Engelse carols en traditionele Nederlandse kerstliederen gezongen door koor en gemeente zorgden voor het juiste kerstgevoel. Kees Steketee begeleidde koor en gemeente vanaf het orgel.  ______________________________________________________________________________________________________________________

23 december 2018

Een uurtje carols gezongen door koor en publiek tijdens Amors jaarlijkse Carolconcert op de zondagavond voor Kerst. Een bomvolle Kloosterkerk in Ten Boer was getuige van vele bekende carols, maar werd ook vergast op (en verrast door) Rachmaninov’s ‘Bogoroditse Djewo’ uit de Vespers, op. 37 (= Ave Maria), the negro spiritual ‘Watt’s cradle song’ en het ‘Lux aurumque’ van Eric Whitacre (geb. 1970). De begeleiding was in handen van Kees Steketee, zowel op orgel als op piano.

________________________________________________________________________________________________________________________