Ga naar de inhoud

Historie


9 maart 2024
‘Halfuursconcert’ in de Grote Kerk van Drachten
In deze prachtige kerk hoort even prachtige muziek! Daarom stonden delen van The Sunrise Mass van Ola Gjeilo op het programma, het Pater Noster van Peteris Vasks en delen van de dubbelkorige mis van Felix Mendelssohn. Het kistorgel werd bespeeld door Mathijs de Vreugd.

17 december 2023
De jaarlijkse Carol Avond. Elk jaar weer een feestje! Deze keer was het extra feest omdat we weer konden zingen onder de bezielende leiding van onze eigen dirigent Luuk Tuinder. Als altijd mochten we ons weer verheugen op de begeleiding van Kees Steketee. Klein jammertje…de chocolademelk was iets te hard gegaan en zodoende aangebrand, maar dat mocht de pret niet drukken.


4 mei 2023
Medewerking verlenen aan de 4 mei herdenking was een eer en speciaal. Speciaal om meerdere redenen; natuurlijk vanwege de herdenking zelf, maar ook omdat Dick Dijk bereid was om onze zieke dirigent te vervangen. Het was fijn met hem te werken. Strijkkwartet ‘Onland’ dat het koor begeleidde bestond uit Joost Boskamp, Josien Rijkmans, Jan Rijkmans († 27 juli 2023) en Wout van de Heuvel.
Op de lessenaar: Avé verum (Mozart) en Pater noster (Vasks).

2023 Herdenking 4 mei Kloosterkerk
2023 Herdenking 4 mei Kloosterkerk

24 december 2022
Na een geslaagde Carol Avond konden we een aantal Carols nog een keer zingen in de Kerstnachtdienst in de Kloosterkerk. Heerlijk om te doen!

Liturgie Kerstnachtdienst

18 december 2022
Bijna kerst en dus konden we weer heerlijke Carols zingen in de Kloosterkerk. Zoals altijd in een sfeervol verlichtte kerk, de geur van dennennaalden en warme chocomelk maar bovenal zongen we weer prachtige Carols. Gouwe ouwe die het publiek kon meezingen en andere pareltjes, zoals Joys Seven en Virgin Mary met een solo van Ina Klompmakers.
We waren bofferds met de geweldige begeleiding van Kees Steketee en natuurlijk was de directie in handen van onze eigen dirigent Luuk Tuinder.

Repetitie in de Kloosterkerk

9 oktober 2022
Zo fijn om weer een concert te kunnen geven na de Corona-onderbrekingen. De titel van het concert was  ‘In de aanloop naar Herman Finkers‘. Op het programma stonden werken van Nederlandse componisten, allemaal ouder dan Finkers – vandaar de titel.
Eerst zong het koor een aantal sacrale a-capella werken, zoals bijvoorbeeld De nevel dekt ons (Verhulst), Denn wo dein Schatz ist (Vogel). Gevolgd door een aantal profane a capella werken, zoals Canamus amici (Badings) en Finnigan’s wake (ook Badings).
Daarna klonk er een sfeervol intermezzo van Andriessen (Kleine Suite) en vervolgens diende het koor de hoofdmaaltijd van de middag op, de Joris Mis van Herman Finkers.
Ina Klompmakers presenteerde het geheel. Aan de toetsen zat Cas Straatman en de fluit werd bespeeld door Cora van der Linde. Een bijzonder afwisselend programma waar alle deelnemers met veel plezier op terugkijken.

26 januari 2019
Een bijzonder programma dit keer onder de noemer ‘Noorderlicht’. Moderne werken die allemaal een associatie hebben met het Baltische en Scandinavische gebied. Landen waar het Noorderlicht gezien kan worden. Amor beet het spits af met ‘Taaveti Laulud’ (Psalmen van David) van de Estse componist Cyrillus Kreek. Daarna speelde het Ad Hoc Orkest ‘Fratres‘ van Arvo Pärt, eveneens een Est van geboorte. Solist was Hans Rijkmans op viool. Pärt kwam nog een keer voorbij in de Sieben Magnificat Antiphonen voor a-capella koor. Koor en orkest brachten daarna gezamenlijk ‘Pater Noster‘ van de Let Pēteris Vasks en Lux Aeterna van de Amerikaans/Deense componist Morten Lauridsen. Samen met het orkest kijken we terug op een bijzonder concert dat het publiek waardeerde.

Poster Noorderlicht
Noorderlicht concert - foto 1


24 december 2019
Kerstnacht ging Amor Cantandi op herhaling in de Gorechtkerk in Haren (zie Johannespassion 14 april 2019), dit maal tijdens de Kerstnachtdienst. De dienst had als thema “Het verlangen blijft” en stond onder leiding van Ds. Ybo Buurma. Het repertoire was grotendeels een herhaling van de Carolavond, en ook hier zong het publiek uit volle borst mee.

Kerstnacht Haren 2019


22 december 2019
En weer was de Kloosterkerk bomvol voor het jaarlijkse uurtje carols door Amor Cantandi. Op het repertoire stonden naast bekende carols zoals ‘the Nativity Carol‘ en ‘Away in a manger’ ook ‘Hodie Christus natus est‘ van Jan Pietersz. Sweelinck en ‘Surroundings’ van Cristian Gentillini (een bewerking van ‘In dulci Jubilo‘). Natuurlijk mocht het publiek weer meezingen, en deed dat uit volle borst. Kees Steketee begeleidde op orgel en piano, en het geheel stond onder leiding van Luuk Tuinder.

Carol Avond 2019


14 april 2019
Middenin een serie van 3 uitvoeringen van Bach’s Johannes Passion, zong Amor Cantandi mee in de Gorechtkerk in Haren. Dit maal was het geen zelfstandig concert, maar vormde de Johannes een onderdeel van een cantatedienst. Het orkest en samengesteld koor stegen boven zichzelf uit met diverse momenten waarbij de luisteraar diep geraakt werd. Solisten waren Gerben Houba (tenor/evangelist), Henk Timmerman (bas/Christus), Heleen Meijer (sopraan), Femke de Boer (alt) en Hans de Vries (bas). De Johannes Passion werd ook opgevoerd in Beilen op 7 april en op Goede Vrijdag in Vries. De Passies zijn een onderdeel van de stichting Muziek en Scholing, waaraan Amor Cantandi haar medewerking verleende.

Johannes Passion Haren


26 januari 2019
Op deze avond vierde Amor Cantandi het 35-jarig jubileum onder de noemer ‘Oud en Nieuw’, samen met het projectorkest ‘Camerata Cruoninga’ uit Groningen. ‘Oud’ werd voor de pauze verklankt door de Cantate ‘Herr, wie du willst, so schicks mit mir‘, BWV 73, en de Mis in G-groot, BWV 236, beiden van Johann Sebastian Bach.  Gerben Houba (tenor) en Tiemo Wang (bariton) namen de solo partijen voor hun rekening.
‘Nieuw’ was de ‘Sunrise Mass‘ van de Noors-Amerikaanse componist Ola Gjeilo (spreek uit als Yeilo).
De avond kreeg een extra feestelijk tintje omdat Monique van der Veen-de Kam (sopraan), Hilda van der Veen-Reineking (alt), Trix Pruim-Visser (tenor) en Luuk Tuinder (dirigent) allen hun 25-jarig Amor-jubileum vierden.

Gjeilo 2019
Gjeilo 2019


24 december 2018
Kerstavond 2018 zong Amor Cantandi in de Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Olde- en Nijeberkoop in Friesland. De Bonifatiuskerk, een historische kerk in Romaanse bouwstijl, was tot de laatste plek gevuld met jong en oud. Echt kaarslicht vanaf de kroonluchters, Christmas Carols en traditionele Nederlandse kerstliederen gezongen door koor en gemeente zorgden voor een warm kerstgevoel. Kees Steketee begeleidde koor en gemeente vanaf het orgel.

Oldeberkoop kerst 2018


23 december 2018
Een uurtje carols gezongen door koor en publiek tijdens Amor’s jaarlijkse Carolconcert op de zondagavond voor Kerst. De kerk zat weer bomvol en het publiek genoot van vele bekende carols. Naast de bekende Carols zong het koor ‘Bogoroditse Devo‘ van Rachmaninov en ‘Lux aurumque‘ van Eric Whitacre. De begeleiding was als vanouds in handen van Kees Steketee, zowel op orgel als op piano.

Carol Avond 2018
Carol Avond 2018
Amor Cantandi 30 juni 1999
Uit de oude doos < 30 juni 1999>