Meteen naar de inhoud

Historie

4 mei 2023
Medewerking verlenen aan de 4 mei herdenking was een eer en speciaal. Speciaal om meerdere redenen; natuurlijk vanwege de herdenking zelf, maar ook omdat Dick Dijk bereid was om onze zieke dirigent te vervangen. Het was fijn met hem te werken. Het strijkkwartet (Onland) dat het koor begeleidde bestond uit Joost Boskamp, Josien Rijkmans, Jan Rijkmans en Wout van de Heuvel. Op de lessenaar: Avé verum (Mozart) en Pater noster (Vasks).

2023 Herdenking 4 mei Kloosterkerk
2023 Herdenking 4 mei Kloosterkerk

24 december 2022
Na een geslaagde Carol Avond konden we een aantal Carols nog een keer zingen in de Kerstnachtdienst in de Kloosterkerk. Heerlijk om te doen!

Liturgie Kerstnachtdienst

18 december 2022
Bijna kerst en dus konden we weer heerlijke Carols zingen in de Kloosterkerk. Zoals altijd in een sfeervol verlichtte kerk, de geur van dennennaalden en warme chocomelk maar bovenal zongen we weer prachtige Carols. Gouwe ouwe die het publiek kon meezingen en andere pareltjes, zoals Joys Seven en De Virgin Mary (nee, De is geen tikfout, de spelling is wat apart door o.a. Creoolse invloeden op dit lied).
We waren bofferds met de geweldige begeleiding van Kees Steketee en natuurlijk was de directie in handen van onze eigen dirigent Luuk Tuinder.

Repetitie in de Kloosterkerk

9 oktober 2022
Heerlijk om weer een concert te kunnen geven na de Corona-onderbrekingen. Een concert getiteld  ‘In de aanloop naar Herman Finkers‘. Op het programma stonden werken van Nederlandse componisten, allemaal ouder dan Finkers – vandaar de titel.
Eerst zong het koor een aantal sacrale a capella werken, zoals bijvoorbeeld De nevel dekt ons (Verhulst), Denn wo dein Schatz ist (Vogel). Gevolgd door een aantal profane a capella werken, zoals Canamus amici (Badings) en Finnigan’s wake (ook Badings).
Daarna klonk er een sfeervol intermezzo van Andriessen (Kleine Suite) en vervolgens diende het koor de hoofdmaaltijd van de middag op, de Joris Mis van Herman Finkers.
Ina Klompmakers presenteerde het geheel. Aan de toetsen zat Cas Straatman en de fluit werd bespeeld door Cora van der Linde. Een bijzonder afwisselend programma waar alle deelnemers met veel plezier op terugkijken.

26 januari 2019
Een bijzonder programma dit keer onder de noemer ‘Noorderlicht’. Moderne werken die allen een associatie hebben met het Baltische en Scandinavische gebied. Landen waar het Noorderlicht gezien kan worden. Amor Cantandi beet a capella het spits af met ‘Taaveti Laulud’ (Psalmen van David) van de Estse componist Cyrillus Kreek. Daarna speelde het Ad Hoc Orkest ‘Fratres’ van Arvo Pärt, eveneens een Est van geboorte. Solist was Hans Rijkmans op viool. Pärt kwam nog een keer voorbij in de Sieben Magnificat Antiphonen voor a capella koor. Koor en orkest brachten daarna gezamenlijk ‘Pater Noster’ van de Let Pēteris Vasks en het Lux Aeterna van de Amerikaans/Deense componist Morten Lauridsen. Koor en orkest kijken terug op een bijzonder concert dat door het publiek werd gewaardeerd.

Poster Noorderlicht
Noorderlicht concert - foto 1


24 december 2019
Kerstnacht ging Amor Cantandi op herhaling in de Gorechtkerk in Haren (zie Johannespassion 14 april 2019), dit maal tijdens de Kerstnachtdienst. De dienst had als thema “Het verlangen blijft” en stond onder leiding van Ds. Y. Buurma. Dat Amor Cantandi in 1 jaar 2x werd uitgenodigd heeft alles te maken met deze voorganger (waarschijnlijk). Tot 2005 was ds. Buurma namelijk predikant van de Kloosterkerkgemeente in Ten Boer. De gezongen liederen waren grotendeels een herhaling van de Carolavond, en ook hier zong het publiek de Engelstalige liederen uit volle borst mee.

Kerstnacht Haren 2019


22 december 2019
En weer was de Kloosterkerk bomvol voor het jaarlijkse uurtje carols door Amor Cantandi. Op het repertoire stonden naast bekende carols zoals ’the Nativity Carol’ en ‘Away in a manger’ ook ‘Hodie Christus natus est’ van Jan Pietersz. Sweelinck en ‘Surroundings’ van Cristian Gentillini (een bewerking van de traditional ‘In dulci Jubilo’). Het publiek mocht bij verschillende liederen meezingen, en deed dat uit volle borst. Kees Steketee begeleidde op orgel en piano, en het geheel stond onder leiding van Luuk Tuinder.

Carol Avond 2019


14 april 2019
Middenin een serie van 3 uitvoeringen van Bach’s Johannes Passion, zong Amor Cantandi mee in de Gorechtkerk in Haren. Dit maal was het niet een zelfstandig concert, maar vormde de Johannes een onderdeel van een cantatedienst. Het orkest en samengesteld koor stegen boven zichzelf uit met diverse momenten waarbij de luisteraar diep geraakt werd. Solisten waren Gerben Houba (tenor/evangelist), Henk Timmerman (bas/Christus), Heleen Meijer (sopraan), Femke de Boer (alt) en Hans de Vries (bas). De Johannes Passion werd ook opgevoerd in Beilen op 7 april en stond op Goede Vrijdag, 19 april, op de lessenaar in Vries. De Passies zijn een onderdeel van de stichting Muziek en Scholing, waaraan Amor Cantandi haar medewerking verleende.

Johannes Passion Haren


26 januari 2019
Op deze avond vierde Amor Cantandi het 35-jarig jubileum onder de noemer ‘Oud en Nieuw’, samen met het projectorkest ‘Camerata Cruoninga’ uit Groningen. ‘Oud’ werd voor de pauze verklankt door de Cantate ‘Herr, wie du willst, so schicks met mir’, BWV 73, en de Mis in G-groot, BWV 236, beiden van Johann Sebastian Bach.  Gerben Houba (tenor) en Tiemo Wang (bariton) namen de solo partijen voor hun rekening.
‘Nieuw’ werd verklankt door de ‘Sunrise Mass’ van de Noors-Amerikaanse componist Ola Gjeilo (spreek uit als Yeilo).
Trix Pruim-Visser (tenor), Monique van der Veen (sopraan), Hilda van der Veen (alt) en Luuk Tuinder (dirigent) vierden allen hun 25-jarig jubileum.

Gjeilo 2019
Gjeilo 2019


24 december 2018
Kerstavond 2018 verleende Amor Cantandi haar medewerking aan de Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Olde- en Nijeberkoop in Friesland. De Bonifatiuskerk, een historische kerk in Romaanse bouwstijl, was tot de laatste plek gevuld met jong en oud. Echt kaarslicht vanaf de kroonluchters, Christmas Carols en traditionele Nederlandse kerstliederen gezongen door koor en gemeente zorgden voor een warm kerstgevoel. Kees Steketee begeleidde koor en gemeente vanaf het orgel.

Oldeberkoop kerst 2018


23 december 2018
Een uurtje carols gezongen door koor en publiek tijdens Amor’s jaarlijkse Carolconcert op de zondagavond voor Kerst. Een bomvolle Kloosterkerk in Ten Boer was getuige van vele bekende carols, maar werd ook vergast op (en verrast door) Rachmaninov’s ‘Bogoroditse Djewo’ uit de Vespers, op. 37 (= Ave Maria), the spiritual ‘Watt’s cradle song’ en het ‘Lux aurumque’ van Eric Whitacre. De begeleiding was in handen van Kees Steketee, zowel op orgel als op piano.

Carol Avond 2018
Carol Avond 2018
Amor Cantandi 30 juni 1999
Uit de oude doos < 30 juni 1999>